Schuldsanering

Als het over schuldsanering gaat dan kan het ook over wettelijke schuldsanering gaan. Dan stelt de rechtbank een saneringsplan op waarin de schuldeisers mee moeten werken.

Het is allemaal geregeld via de wet schuldsanering natuurlijke personen, ook wel afgekort als Wsnp. Je kunt wettelijke schuldsanering aan gaan vragen, maar dat gaat niet zomaar. Je moet samen met de schuldhulpverlener van de gemeente een verzoek in gaan dienen, dit wordt gedaan bij de rechtbank. De gemeente gaat dan uitleggen waarom er geen minnelijk akkoord tot stand kan komen, de rechtbank gaat dan onderzoeken of het minnelijk akkoord echt onmogelijk is.

Als dat zo is dan wordt er verder naar het probleem gekeken. Het komt steeds vaker voor dat mensen een beroep moeten doen op de schuldsanering, er kan niet altijd een akkoord worden bereikt over de schulden die iemand af moet lossen. Daarom kan de rechtbank daar vaak een goede rol in spelen, als er dan wordt vastgesteld dat organisaties akkoord moeten gaan met een aflossingsregeling, dan kan de rechtbank dat vaststellen en dan moet iedereen hier aan meewerken.

Als je schulden hebt is het verstandig om het eerst zelf op te lossen, probeer het in ieder geval. Merk je nu dat het echt niet lukt dan kun je het beste naar de schuldsanering gaan en dan kan er worden gekeken wie je het beste kan helpen. Je kunt bij de gemeente altijd aankloppen, zij hebben mensen in dienst die samen de schuldsanering gaan bekijken en dan proberen een oplossing te zoeken. Voor veel mensen is schuldsanering de enige uitweg naar een schuldvrij bestaan, want zelf je schulden aflossen zonder de hulp van professionals is gewoon niet te doen.

Als dat nu niet gaat lukken dan gaan zij bekijken wat je hier nu wel aan kunt doen. Dit kan betekenen dat je een verzoek in gaat dienen samen bij de rechtbank, maar dat kan ook betekenen dat er een oplossing wordt gevonden die je zelf nog niet had bedacht. Daar ga je dan samen aan werken en je stelt samen een schuldsanering plan op. Als je dat allemaal op papier hebt staan is het de bedoeling dat je zelf ook voor de volle 100% aan de slag gaat en je wordt dan in de gaten gehouden. Samen ga je dan kijken hoe snel de schulden weggewerkt kunnen zijn! Een goed plan heb je snel opgesteld en daar kun je direct aan werken samen, doe het daarom als je van de schulden af wilt!

Previous post:

Next post: