Schulden door executieverkoop huis

Indien je voor een langere periode de hypotheekaflossingen voor je huis niet meer kunt maken dan krijg je problemen met je hypotheekverstrekker. Als je één betaling mist dan zal er nog weinig aan de hand zijn. Maar als je voor een periode van 6 tot 7 maanden niet meer een aflossing hebt kunnen doen dan zal de hypotheekvertrekker besluiten je huis in de executieverkoop te doen.

De executieveiling

Een executieverkoop betekend dat je huis op een executieveiling wordt verkocht. De mensen welke op een dergelijke veiling je huis kopen hebben je huis niet van binnen kunnen bekijken. Ook zullen zij je woning weer met winst willen door verkopen. Om deze reden zal men niet veel bieden op je woning. Het is normaal dat op een executieveiling slechts 65% van de marktwaarde van de woning wordt geboden.

Als eigenaar van de woning draai je daarbij ook nog op voor de kosten van de veiling. Deze bedragen ongeveer 10.000 euro. En omdat je huis ver onder de marktprijs wordt verkocht blijf je vaak ook nog over met een restschuld.

Voor veel mensen is dit een financiële ramp. Ze konden de hypotheek niet betalen omdat ze financieel krap zaten of al andere schulden hadden gemaakt. Daar komt dan nog een restschuld van de oude hypotheek bij. Dit betekend nog wel de hypotheekverstrekker afbetalen terwijl je geen plek meer hebt om te wonen.

Een executieveiling is te voorkomen door zelf het heft in eigen hand te nemen en zelf je huis te verkopen. Hier heb je echter maar erg weinig tijd voor. De hypotheekverstrekker gaat niet zitten wachten tot dat je een keer een koper voor je huis hebt gevonden. Daarom kan je het beste je huis verkopen aan een huizen opkoper. Het voordeel hiervan is dat je dan binnen een dag de verkoop van je huis geregeld kunt hebben. Een ander voordeel is dat je niet opgezadeld wordt met de kosten van de executieveiling.

Previous post: