Jongen met schulden, je hoort het helaas steeds vaker.

Jongen met schulden, je hoort het helaas steeds vaker. Dit komt mede omdat jongeren naast hun studie niet altijd de mogelijkheid hebben om te gaan werken.

Daarnaast kunnen ze wel een hoge opleiding gedaan hebben, ze verdienen niet meteen heel veel waardoor ze alle schulden die zij hadden af kunnen lossen. Daarom blijven jongeren langere tijd in de schulden en daar zou eens wat meer mee gedaan moeten worden.

Het is natuurlijk geen fijn idee dat wanneer je na je studie gaat werken je meteen je studieschulden terug moet gaan betalen en dat is dan vaak het enige waar je voor moet gaan werken. Jongeren willen liever ook geen schulden, maar vaak kan het niet anders er zijn namelijk veel instanties die veel geld vragen en ook je studie kost veel geld. Je moet een studie betalen per jaar van tussen de 1500 en 2000 euro alleen al aan collegegeld, daarnaast moet je ook geld gaan betalen voor de boeken, de andere studiematerialen en misschien nog wel kamerhuur.

Dan heb je nog verzekeringen, eten en drinken en andere dagelijkse dingen die we allemaal nodig hebben. Het is daarom goed dat we daar eens even bij stil gaan staan. Nu we dat weten is het niet gek dat er veel gesproken wordt over jongeren en schulden, maar hoe kan daar wat aan gedaan worden?

Jongeren moet beginnen met schulden aflossen voor het te laat is

In de tijd dat jongeren studeren kan er niet zoveel gedaan worden aan jongeren en schulden, eventueel kunnen ouders bijspringen zodat jongeren niet zoveel rente hoeven te betalen en gewoon bij de ouders een lening af kunnen sluiten zodat zij die na de studie beetje bij beetje terug kunnen betalen, dit zou al veel schelen qua maandlasten.

Vaak denken mensen dat jongeren en schulden altijd samen gaan, maar zo is het niet. Niet alle jongeren hebben schulden, daarnaast willen ze er vaak ook niets over horen. Ze weten wel waar ze aan toe zijn, maar willen nu genieten van de studententijd en daar hebben ze dan graag een schuld voor over. Als dit zo is dan kun je over het onderwerp jongeren en schulden maar beter zwijgen en eens kijken hoe zij daar na de studie op terugkijken.

Ze zien dan de rente die ze moeten betalen en vaak is die redelijk fors, dus toch maar op tijd praten met de jongeren? Alleen als zij daar open voor staan, het is geen ruzie waard.

Previous post:

Next post: